Bilgi Bankası

Reseller Hosting Nedir?

Reseller Hosting Nedir?

Hosting hakkında bilginiz yoksa bu makalemizi inceleyebilirsiniz.

Reseller; alıp satan, tekrar pazarlayan, bayi ve aracı gibi anlamlara gelir. Bayi tipi barındırma anlamına gelen reseller hosting; kişinin sahip olduğu depolama alanını ve bant genişliğini kullanarak çok fazla sayıda web sitesi barındırmasına veya hosting pazarlaması yapmasına imkân veren bir hosting hizmetidir.

Bayi hosting, aynı bir hosting şirketi gibi kendi müşterilerinize barındırma hizmeti sunmanızı ve müşteri panelinizden belli bir limit dahilinde birden fazla hosting hesabı açmanıza olanak verir.

Reseller Hosting ile Normal Web Hosting Arasındaki Fark Nedir?

Normal web hosting hizmetinde genellikle en fazla 1 domain eklenebilirken, reseller hosting ile birden fazla domain ekleyebilir ve her bir domain için hosting hesabı açabilirsiniz. AltunHOST.com’un normal web hosting paketlerinden biri olan Profesyonel Hosting paketinde sınırsız site bulundurma hakkı vardır. Fakat bu fırsatı her hosting şirketinde bulamazsınız.

Normal web hosting hizmetinde addon özelliği ile birden fazla domain ekleyebilirsiniz ama bu sefer de CPU aşımı ve yetersiz kaynak kullanımı hatası uyarısı alabilirsiniz. Ayrıca açtığınız domainler aynı dizinde yer alacağı için herhangi bir virüs sorunu karşısında tüm domainleriniz etkilenir. Reseller hosting hizmetinde ise, domainleriniz farklı hosting hesaplarına sahip olduğu için birbirlerinden etkilenmezler. Bu yüzden de daha güvenlidir.

Bayi hosting ile kendi küçük girişiminizi kurabilir ve satış yapmaya başlayarak hosting pazarlaması konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. AltunHOST.com’dan satın aldığınız reseller hosting paketleri, ihtiyacınız olan tüm teknik özelliklere ve güvenlik önlemlerine sahiptir. Dilerseniz özel DNS yapılanması da kullanabilirsiniz.

Reseller hosting hizmetinde ve sunucularında AltunHOST.com ibaresi geçmez, markasızdır (white label). Hosting satışı yaptığınız müşterileriniz fiyat karşılaştırması yapamazlar, bu sayede pazarlama faaliyetlerinizi istediğiniz gibi yürütebilirsiniz. Kendi özel logo ve banner’ınızla markanızı inşa edebilirsiniz.

Bayi hosting ile satış yaptığınız son kullanıcıya kendi hosting paketini yönetebileceği ayrı bir kontrol paneli de sunabilirsiniz. Hızlı, güvenli, ekonomik ve hepsinde sınırsız domain ekleme özelliği bulunan reseller hosting paketlerini incelemek ve tüm sorularınıza cevap bulmak için buraya tıklayabilirsiniz.

  • Reseller Hosting, Reseller Hosting Nedir?, Reseller, Reseller Hosting Ne İşe Yarar?, Bayi Hosting
  • 0 Bu dökümanı faydalı bulan kullanıcılar:
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

İlgili diğer dökümanlar

Hosting Nedir?

Hosting Nedir? Bir düşünün; neden dosyalarınızı bilgisayarınızın hard diskinde saklıyorsunuz?...

Windows Mu? Linux Mı?

Windows Hosting mi Linux Hosting mi? Hangisini Tercih Etmeliyim? Hosting seçerken dikkat etmemiz...